Καραόκε

καραοκε

Εδώ και λίγες μέρες στο σπίτι ακούγονται τα παιδιά να τραγουδούν δυνατά τα πιο γνωστά αγγλικά τραγούδια που παίζονται σήμερα στο ραδιόφωνο και σε όλα τα μουσικά προγράμματα στην τηλεόραση.
Τραγούδια αλλά μαζί και επιφωνήματα, γέλια και χειροκροτήματα. Τί κάνουν?
Παίζουν στον υπολογιστή καραόκε. Επιλέγουν ένα τραγούδι, ακούνε τη μουσική και διαβάζουν την ίδια στιγμή τους στίχους. Μαζί με αυτούς παίζουν και άλλοι από διάφορα μέρη του κόσμου και γίνεται διαγωνισμός. Γι αυτό και τα χειροκροτήματα.

Βλέποντας τα παιδιά να χουν καλή διάθεση και κέφι, να διασκεδάζουν και να ευχαριστιούνται μόνο και μόνο επειδή τραγουδούνε, σκέφτηκα πόσο έχουμε ξεχάσει να τραγουδάμε…….ακόμα και στο μπάνιο ή και στο αυτοκίνητο με το ραδιόφωνο.
Ο χρόνος πιέζει, το άγχος μας κατακλύζει και το μυαλό μας βομβαρδίζεται από τις υποχρεώσεις και τις ατελείωτες λίστες από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν.
Κι όμως το τραγούδι ωφελεί και τη ψυχή και το σώμα. Είναι μία αεροβική άσκηση. Εξασκεί τους πνεύμονες, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και την κυκλοφορία του αίματος αλλά βελτιώνει και τη συναισθηματική μας κατάσταση, όταν τραγουδάμε αισθανόμαστε ευχαρίστηση, ικανοποίηση και συγκίνηση.

Ας δοκιμάσουμε να τραγουδάμε σκόπιμα για κάποια λεπτά καθημερινά.
Όλοι θέλουμε να έχουμε θετική ψυχολογία και πρέπει να το πετύχουμε με όποιον τρόπο κι αν βρούμε. Κι ο άνθρωπος που έχει καλή ψυχολογία βρίσκεται πάντα σε πλεονεκτικότερη θέση από εκείνον που δεν έχει.

Πριν από λίγο τραγούδησα και εγώ καραόκε ένα τραγούδι της Adele και βγήκα 11η. Έχω πολύ μέλλον μπροστά μου!!

Advertisement