Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

eidolio kykladiko

Το Σάββατο το μεσημέρι, για δεύτερη χρονιά, η κόρη μου και εγώ συχνάζουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο κτήριο της οδού Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι.
Εκείνη παρακολουθεί ένα εργαστήριο ζωγραφικής και εγώ επισκέπτομαι τις εκθέσεις του Μουσείου, ή πίνω καφέ στο υπέροχο καφέ μέσα στους χώρους του, ή χαζεύω στο πωλητήριο που συνέχεια εμπλουτίζεται με καινούργια αντικείμενα, βιβλία και κυρίως κοσμήματα εμπνευσμένα από τις συλλογές και τις εκθέσεις του μουσείου.
Όλοι οι χώροι του σφύζουν από ζωή. Οι εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ακόμα και στο καφέ δεν μπορείς να βρεις θέση. Ένας ζωντανός, μοντέρνος χώρος που δεν γνωρίζει κρίση. Αντίθετα, συνέχεια, εξελίσσεται προσθέτοντας δραστηριότητες, ημερίδες, διαλέξεις για γονείς και παιδιά. Είναι ένα μουσείο οικείο για τους Έλληνες που τους φέρνει κοντά στην τέχνη με ένα δημιουργικό τρόπο.

Πολλές φορές γλιστράει το μυαλό μας σε αρνητικές σκέψεις, σε γκρίνιες του τύπου τώρα στην κρίση όλα είναι χάλια και μοιρολογούμε. Όμως υπάρχουν εταιρίες, ιδρύματα, υπηρεσίες και πάνω απ΄ όλα άνθρωποι που δουλεύουν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, με όραμα και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Μέσα στις συνθήκες της κρίσης συνεχίζουν να χτίζουν και να προσφέρουν.
Ένας τέτοιος χώρος είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Επισκεφτείτε το!

Έως τις 10 Απριλίου 2013 στους χώρους του Μουσείου φιλοξενείται η ξεχωριστή σε σύλληψη έκθεση «Πριγκίπισσες» της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα σχόλια είναι κλειστά.