Στρώστε το τραπέζι

trapezi

Το φορτωμένο πρόγραμμά μας, πολλές φορές, δεν μας επιτρέπει να τρώμε όλοι μαζί στο τραπέζι καθημερινά. Η ωραία αυτή οικογενειακή παράδοση, σιγά-σιγά, άρχισε να χάνεται κι ο καθένας τρώει μόνος του με τη σειρά που έρχεται στο σπίτι.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο, χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας και μεγαλύτερη σύνδεση με τους γονείς τους.

Εντυπωσιακό αλλά και απλό. Το οικογενειακό τραπέζι βοηθάει να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά αλλά και να κρατήσουμε την οικογένειά μας δεμένη. Στο τραπέζι συζητάμε, επικοινωνούμε, αφήνουμε τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και παράλληλα θεμελιώνουμε διατροφικές συνήθειες και διαμορφώνουμε διατροφικά πρότυπα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή.

Ας κλείσουμε την τηλεόραση και τον υπολογιστή και ας καθίσουμε στο τραπέζι όσες φορές μπορούμε περισσότερο μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί να είναι για πρωινό, ή για μεσημεριανό, ή ακόμα όταν όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι, για βραδινό. Θα φέρει την οικογένεια πιο κοντά, θα οικοδομήσει μια πλούσια και στέρεη οικογενειακή ζωή και θα αφήσει όμορφες αναμνήσεις για όλους.
Καλλιεργώντας μία «νοοτροπία γεύματος» μπορούμε όλοι να απολαύσουμε την συντροφιά των δικών μας ανθρώπων, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεται, για να κάνουμε τις πιο γόνιμες συζητήσεις και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το υπόλοιπο της μέρας.

Advertisement