Η μαγειρική είναι για όλους

tessa kyrou

Το να τρέφει κανείς μία οικογένεια είναι σοβαρή υπόθεση. Είναι ευθύνη. Να αγοράζεις καλά υλικά, να τηρείς τους κανόνες σωστής διατροφής αλλά και να προτιμάς να μαγειρεύεις τις γεύσεις που αγαπάνε οι δικοί σου άνθρωποι. Και δε μιλάω για γαστρονομικά γεύματα αλλά για τη μαγειρική που χρειάζεται το φαγητό της κάθε μέρας.
Πολλές φορές μέσα στα πλαίσια της καθημερινής ρουτίνας η μαγειρική γίνεται μαγκανοπήγαδο, καταναγκασμός. Χάνει τον αυθορμητισμό, το δημιουργικό της πνεύμα.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τη διαδικασία και να απολαμβάνουμε και εμείς αυτή την υπευθυνότητα?

Νομίζω, ότι όχι σε καθημερινή βάση, αλλά συχνά μπορούμε να βρούμε το χρόνο και τη διάθεση για να το προγραμματίσουμε και να μαγειρέψουμε κάτι που να έχει σχέση με την έκπληξη και το μυστήριο.
Να βρούμε συνταγές που μας ελκύουν από βιβλία μαγειρικής, από το ίντερνετ από την τηλεόραση και να προσφέρουμε μία γευστική εμπειρία στους δικούς μας ανθρώπους και σε μας. Να πειραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και ίσως να εμπλουτίσουμε το μενού που φτιάχνουμε για το μεσημεριανό και το βραδινό με καλό φαγητό.

Η μαγειρική είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι αρώματα και χρώματα, κυμαίνεται από βαρετή ενασχόληση, αγγαρεία, βραχνάς, μέχρι και τρόπος χαλάρωσης, χόμπι ή ακόμα και επαγγελματική διέξοδος για αρκετούς.

Η μαγειρική είναι για όλους.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Η μαγειρική είναι για όλους

  1. Ωραίο άρθρο… μας παρακινείς ευχάριστα και μας δείχνεις την ωραία πλευρά μιας δουλειάς που για μερικούς -οπωσδήποτε πάντως για μένα- είναι αγγαρεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.