Όλοι γνωρίζουμε το κλασσικό βιβλίο του γάλλου συγγραφέα Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Έργο συμβολικό που εξυμνεί την παιδικότητα, τη φιλία, την αθωότητα και τις αξίες της ζωής.
Το βιβλίο, για μένα, δεν απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Ο κόσμος παρεξηγεί τον τίτλο και ίσως την εικονογράφηση του βιβλίου που την έχει κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας και θυμίζει παιδικό παραμύθι.Το βιβλίο είναι για εφήβους και για μεγάλους.
Άλλωστε έχει γραφτεί «για τους μεγάλους που ξεχνούν ότι κάποτε υπήρξανε μικροί κι έχουν απαίτηση οι μικροί να συμπεριφέρονται σαν μεγάλοι».
Ας διαβάσουμε το βιβλίο, ή, ας το ξαναδιαβάσουμε μόνοι ή μαζί με τα παιδιά μας κι ας «μάθουμε με την καρδιά να αναζητούμε την ουσία που μόνα τους τα μάτια δεν την βλέπουν» κι ας αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι σ΄εκείνους που αγαπούμε ή μας αγαπούν.
Αφορμή για το σημείωμα αυτό ήταν η θαυμάσια θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε του Μικρού Πρίγκηπα στον κινηματογράφο Δαναό που παίζεται για δεύτερη χρονιά από τη θεατρική ομάδα Έξω απ΄τη γυάλα.
Στη φωτογραφία βλέπετε μια μικρή συλλογή από βιβλία του Μικρού Πρίγκηπα σε διαφορετικές γλώσσες που έχω συλλέξει από ταξίδια δικά μου, του συζύγου μου ή φίλων μου.