Το διάβασμα και η ευτυχία

atlantis

Έρευνες δείχνουν ότι εκείνοι που επιλέγουν το διάβασμα είναι πιο ευτυχείς. Δεν εννοώ, βέβαια, το διάβασμα το υποχρεωτικό των σπουδών ή κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά το διάβασμα εκείνο που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και που προσφέρει χαλάρωση από την ένταση και το άγχος της ζωής μας.Σύμφωνα με την έρευνα, οι δημοφιλέστερες κατηγορίες βιβλίων είναι η λογοτεχνία, οι αστυνομικές ιστορίες και τα ιστορικά βιβλία.Πόσο συστηματικά όμως διαβάζουμε? Ή διαβάζουμε μόνο στις διακοπές? Είναι αλήθεια ότι για να διαβάσουμε καθημερινά χρειάζεται να έχουμε πνευματική πειθαρχία.Δηλαδή να μπορούμε να αφήνουμε τις έγνοιες, τις σοβαρές σκέψεις, τις στεναχώριες μας και να συγκεντρωνόμαστε για λίγη ώρα καθημερινά στο ενδιαφέρον του βιβλίου μας. Αν το ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας, π.χ. πριν κοιμηθούμε για λίγη ώρα, θα γίνει μία απολαυστική συνήθεια.
Το διάβασμα προσφέρει μόρφωση, γνώσεις, χαλάρωση και αμέτρητη ικανοποίηση. Δεν απαιτεί και ιδιαίτερη δράση. Αρκεί μια βόλτα στο κοντινό βιβλιοπωλείο.

Η φωτογραφία είναι από το βιβλιοπωλείο Ατλαντίς στη Σαντορίνη που έχει ψηφισθεί στα 20 ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου.

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Το διάβασμα και η ευτυχία

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!! Συμφωνώ απόλυτα, το διάβασμα μας γαληνεύει, μας λύνει απορίες, μας ταξιδεύει, μας καλλιεργεί και μας μορφώνει αλλά το κυριότερο μας επιτρέπει – κόντρα στους καιρούς- να ονειρευτούμε.
    Λένια

Τα σχόλια είναι κλειστά.