Να κοιμάσαι καλά

anne geddes

Μπορεί την περίοδο των γιορτών να ξενυχτίσαμε λίγο παραπάνω, η έλλειψη ύπνου, όμως, είναι καθεστώς στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων.Κι είναι πρόβλημα, όχι μόνο, οι λιγοστές ώρες ύπνου αλλά και η κακή ποιότητα ύπνου. Κάποιοι πάσχουν από αϋπνία, άλλοι παθαίνουν κράμπες ποδιών στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι άλλοι τρίζουν τα δόντια τους κι οι περισσότεροι το επόμενο πρωί νιώθούν κουρασμένοι, έχουν υπνηλία και δε νιώθουν καθόλου ξεκούραστοι, φρέσκοι και έτοιμοι για δράση, όπως θα πρέπε μετά από έναν ωραίο και βαθύ ύπνο. Το στρες και οι στεναχώριες δεν μας αφήνουν ούτε και στο κρεβάτι μας κι ενώ θα πρέπε να ανακτούμε δυνάμεις για να τα βγάλουμε πέρα στις αυριανές υποχρεώσεις, εμείς αγρυπνούμε ή βασανίζουμε υποσυνείδητα το σώμα μας. Την άλλη μέρα έχει χαλάσει η διάθεσή μας, έχουμε νεύρα και πολλές φορές νιώθουμε ερείπια.

Πολλές είναι οι προτάσεις των ειδικών αλλά ο καθένας μας πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο αντιμετώπισης, αυτόν που του ταιριάζει και του αποδίδει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο ζωής του.Η μη κατανάλωση καφεΐνης μετά τις 7μ.μ., ο περιορισμός του φωτός στο υπνοδωμάτιο,το διάβασμα ενός βιβλίου, η παρακολούθηση τηλεόρασης, το να πιεις ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή να ακούσεις λίγο μουσική μπορεί να βοηθήσουν στο να χαλαρώσουμε και να αναπαυθούμε.

Η σωματική και η πνευματική κόπωση βρίσκουν τη θεραπεία τους στον ύπνο. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε καλή διάθεση στην αρχή, τουλάχιστον, της μέρας και το βράδυ θα κοιμόμαστε σαν τα μωρά της Anne Geddes!

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Να κοιμάσαι καλά

  1. Πολύ σωστά… επίσης έχω διαβάσει ότι ο ύπνος συμβάλλει στο αδυνάτισμα… και ένα αφέψημα χαμομηλιού και τίλιου βοηθάει πολύ, τουλάχιστον σε μένα.
    Λένια

Τα σχόλια είναι κλειστά.