Καλή Χρονιά

imagesCA73GC0NΟσοι ζούμε στην Ελλάδα είμαστε αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα οικονομικής και κοινωνικής φύσεως που δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Πέρα από τα προσωπικά μας προβλήματα το πλαίσιο είναι στενάχωρο. Φίλοι και μέλη της οικογένειας μας είναι άνεργοι ή μεταναστεύουν ή κλείνουν τις επιχειρήσεις ενώ κάποιοι άλλοι χωρίζουν, αρρωσταίνουν ή χάνουν τη ζωή τους.
Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που κρατάει χρόνια είναι μια τρομακτική πρόκληση και δοκιμασία.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας πέρα από το να ψηφίζουμε μία κυβέρνηση και μία άλλη….. Πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα? Τι μπορούμε να κάνουμε για να παρέμβουμε?
Εγώ προσωπικά περνώ το χρόνο μου ανησυχώντας για το μέλλον των παιδιών μου, για τις εξελίξεις στα εργασιακά που αφορούν όλους μας, για τη τύχη των συνταξιούχων και τα ποσοστά των ανέργων.
Ανησυχώ, θλίβομαι, ενοχλούμαι και αποδέχομαι παράλληλα την αδυναμία μου ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μπορώ να αλλάξω την αναξιοκρατία ή την γραφειοκρατία, μπορώ να πείσω τις επιχειρήσεις να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα τους στην χώρα μας?
Οχι, μπορώ όμως να αλλάξω τον εαυτό μου. Μπορώ να ελέγξω τη διάθεσή μου, τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου. Ας προσαρμοσθούμε στις τωρινές συνθήκες κι ας αρχίσουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις.
Πως θα γίνει αυτό θα το ανακαλύψουμε μαζί στο christina notes. Θα γεμίσουμε τις σελίδες του με χαρά, ευγνωμοσύνη, ενέργεια, ομορφιά και αισθητική.

Καλωσήλθατε στο christina notes.

Χριστίνα Βαμβακίδου

Advertisement